DUTW Prelekcje i warsztaty kulinarne
24-09-2020W dniach 23-24 września 2020 r. odbyły się prelekcje i warsztaty kulinarne oparte na kuchni regionalne. Przeznaczone one były dla członków Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Dukli w ramach projektu „Seniorzy w swojej małej ojczyźnie”. Pozwoliły one uczestnikom zapoznać się z tradycjami kulinarnymi regionu zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej. Wszyscy uczestnicy mieli okazję pod czujnym okiem szkoleniowca Pani Agnieszki Kaczmar sami przygotować potrawy oraz ich skosztować. Spotkania przebiegły w miłej atmosferze, uczestnicy zadawali wiele pytań dzięki czemu mogli poszerzyć swoją wiedzę w tematyce gotowania jak i zapoznać się z nowymi ciekawymi rozwiązaniami. Warsztaty zostały przeprowadzone dokładnie z zaplanowanym programem. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród uczestników, na koniec każdy otrzymał od instruktorki upominkowe paczuszki z własnoręcznie wykonanymi ciasteczkami.
Projekt realizowany w ramach zadań publicznych Gminy Dukla w 2020 roku przez podmioty określone w ustawie o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.