Statystyka

Uytkownikw: 5423
Artykuw: 1479
Adresw: 6
Odwiedzin serwisu: 22331955
Dukielski Uniwersytet Trzeciego Wieku


ANDRZEJKI DUTW Utwrz PDF Drukuj Pole znajomemu
2018-andrzejki-dutw.jpgW czwartkowy wieczór 22 listopada 2018 r. w Transgranicznym Centrum Wymiany Kulturalnej w Dukli odbyo si spotkanie andrzejkowe Dukielskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Czonkowie Zarzdu na czele z Prezes Melani Romaczak-Gód oraz studenci, po raz kolejny spotkali si przy jednym stole. W zabawie udzia wzia równie Magorzata Walaszczyk-Faryj - Dyrektor Orodka Kultury w Dukli - czonka wspierajcego dziaalno Stowarzyszenia. Wspólny wieczór upyn w serdecznej, wesoej atmosferze, ubogacany pysznym poczstunkiem, zabawami andrzejkowymi i piewem przy akompaniamencie instruktorów Orodka Kultury w Dukli.

 
WYJAZD DO TEATRU Utwrz PDF Drukuj Pole znajomemu
2018wyjazd_do_teatru.jpg
 
ANDRZEJKI DUTW Utwrz PDF Drukuj Pole znajomemu
2018andrzejki_dutw.jpg
 
UWAGA ZMIANA GODZINY ZAJ GIMNASTYKI KOREKCYJNEJ Utwrz PDF Drukuj Pole znajomemu
OD DNIA 06.11.2018 R.
WTORKOWE ZAJCIA Z GIMNASTYKI KOREKCYJNEJ
ODBYWA SI BD OD GODZINY 15.45
W BUDYNKU MIEJSKIEGO ORODKA SPORTU I REKREACJI
 
WARSZTATY CARVINGU Utwrz PDF Drukuj Pole znajomemu
2018warsztatycarvingu.jpg
W sobot 3 listopada 2018 r. czonkowie Dukielskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku uczestniczyli w „Warsztatach carvingu" wchodzcych w skad projektu „Dukielski senior - kulturowo aktywny" realizowanego w ramach zada publicznych Gminy Dukla w roku 2018. 

Warsztaty odbyy si w Transgranicznym Centrum Wymiany Kulturalnej w Dukli i zostay poprowadzone przez rkodzielniczk Elbiet Koperstysk. Tematem zaj bya wywodzca si z Dalekiego Wschodu sztuka rzebienia w owocach i warzywach, nazywana carvingiem. W Europie staa si popularna pocztkiem XXI w.

Uczestniczki warsztatów poznay podstawowe techniki i narzdzia, dziki którym wykonuje si zdobienia (najczciej s to motywy rolinne np. kwiaty, licie, gazki), a nastpnie przy pomocy noyków próboway stworzy wasne prace. Produktami, które zostay uyte byy, m. in.: papryka, marchewka, cebula, burak, licie saat, rzodkiewka, por i ogórek. Efektem trwajcych kilka godzin zaj byy kolorowe kompozycje owocowo-warzywne, które cieszyy nie tylko oko, ale i podniebienie.
 
««  start « poprz. 1 2 3 4 5 6 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 52